Uitnodiging NFP verdiepingsdagen 2018  |  Online lezen  |  Afmelden
 
Logo NFP
 
Uitnodiging Verdiepingsdagen 20 en 21 april 2018
 

(Blijf) uit je Burn-out
NFP Verdiepingsdagen 2018
 20 april & 21 april 2018, Holthurnsche Hof, Berg en Dal
www.psychosomatischefysiotherapie.nl
 


 

 
 
Kom je ook?!
 
Wat voor een stresstype ben jij? Ben je assertief? Kritisch naar jezelf? Veerkrachtig? Dit jaar is het thema burn-out. De eerste dag staat in het teken van het ontstaan en behandelen van een burn-out bij cliënten. Je krijgt inzicht in verschillende stresstypes en je kunt kiezen uit verschillende workshops die je sterken in je behandeling van cliënten met een burn-out. Op de tweede dag gaan we kijken hoe we in onze energie kunnen blijven tijdens het werken met deze doelgroep.

Het programma is samengesteld met verschillende behandelingen en benaderingen die zoveel mogelijk evident zijn gebleken bij burn-out. Dit hebben we aangevuld met een aantal vormen, waarvan wij vinden dat ze een frisse blik geven op ons vakgebied.

Wij nodigen jullie uit voor twee inspirerende dagen!


Werkgroep NFP Verdiepingsdagen 2018
 
Wouter Beekhuis
Marlene de Boer
Rianne Roijen
Wineke Snel
Annet Timmerman
Inschrijven kan via www.mijnkngf.nl
Programma vrijdag 20 april en zaterdag 21 april 2018
 
Programma
Vrijdag 20 april 2018
09.30 uur - 10.00 uur: Ontvangst en inschrijving 
 
10.00 uur - 10.15 uur: Opening organisatie en bestuur
 
10.15 uur - 12.15 uur: Uit je Burn-out - Carien Karsten
 
Tijdens de ochtend lezing neemt zij ons mee in de oorzaken van stress en burn-out en gaat ze verder in op de vragen: Waarom staan de millennials zo onder druk? Waarom is het uitvalpercentage van vrouwen door stress en burn-out 15% en bij mannen nog geen 10%? Wat kan de omgeving doen? Welke individuele aanpak werkt het beste, hoe kun je je richten op verschillende stresstypen en welke psychologische zelfhulptechnieken kun je toepassen? Hoe bevorder je veerkracht en geluk?

Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, coach, trainer en auteur van verschillende boeken over stress, burn-out, angst en geluk. In haar werk combineert zij nieuwe psychologische- en neurobiologische inzichten met een praktische, gestructureerde, oplossingsgerichte aanpak. 


 
 
 
  
12.30 uur - 13.30 uur: Lunch
 
13.30 uur - 15.00 uur: Workshopronde 1
 
15.00 uur - 15.30 uur: Pauze en wissel workshop
  
15.30 uur - 17.00 uur: Workshopronde 2
 
17.30 uur - 19.00 uur: Diner 
 
19.00 uur - 19.15 uur Inschrijving ALV
 
19.15 uur - 20.30 uur Algemene Ledenvergadering NFP
 
20.30 uur - ?? uur  Avondprogramma
 
Informatie van de workshops vindt u verderop in deze uitnodiging
Schrijf je nu in!
Programma
Zaterdag 21 april 2018
07.00 - 09.30 uur: Ontbijt voor de deelnemers die blijven overnachten

09.30 - 12.00 uur: Lezing Gedragsverandering in relatie tot Burn-out - Martin Apello

 
Martin Appelo (www.martinappelo.nl) is psycholoog, publicist en expert in mislukking. Dat wil zeggen: hij is volledig op de hoogte van (de deprimerende) wetenschappelijke onderzoeksresultaten naar gedragsverandering. Deze resultaten
vertaalde hij in de formule voor duurzame gedragsverandering. De formule voor duurzame gedragsverandering vat inzichtelijk samen wat wetenschappelijk onderzoek zegt over (het onvermogen tot) gedragsverandering en
terugval. Tijdens de lezing wordt uiteen gezet hoe de formule tot stand is gekomen. Het accent ligt hierbij op de werking van het brein. Er zal specifiek worden ingegaan op het toepassen van de formule bij mensen met burn-out.

 
12.00 - 13.00 uur: Lunch
 
13:00 - 13:45 Discussie tafels
We nodigen jullie uit levendig mee te denken over onderwerpen en stellingen, rondom het thema burn-out. Zo leer je je eigen redeneringen en overwegingen en die van anderen kennen omtrent het onderwerp. Hopelijk inspireren wij elkaar.

13.45 - 14:00 uur: Pauze
 
14.00 - 16.45 uur: Workshopronde ronde
 
16.45 uur Afsluiting
 
Informatie van de workshops vindt u verderop in deze uitnodiging
Inhoudelijke informatie workshops vrijdag 20 april
 
Uit je Burn-out workshop - alleen ronde 1 
Door Carien Karsten
 
Tijdens deze workshop gaat Carien Karsten in op de vraag hoe de psychologische zelfhulptechnieken vanuit de EMDR en cognitieve gedragstherapie (COMET) toegepast kunnen worden bij de behandeling van Burn-out.

Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, coach, trainer en auteur van verschillende boeken over stress, burn-out, angst en geluk. In haar werk combineert zij nieuwe psychologische- en neurobiologische inzichten met een praktische, gestructureerde, oplossingsgerichte aanpak.


  
Beter aan het werk - alleen ronde 2
Door Annelies Soels-Roos
 
Annelies Soels -Roos is psychosomatisch fysiotherapeut en auteur van het praktische werkboek ‘Beter aan het werk’. Deze interactieve workshop bestaat uit praktische oefeningen en een verdieping in het werkboek.
In de workshop is er ook ruimte om te kijken wat er aangepast en verbeterd kan worden aan het werkboek, zodat het zich verder kan ontwikkelen naar een zo goed en toepasbaar mogelijk product voor de psychosomatische fysiotherapeut.
Dansante therapie bij Burn-out
Door Francien van de Wiel
 
Francien van de Wiel is danstherapeut en heeft een eigen praktijk ‘Tridance’ in Maastricht.

Tijdens deze workshop ervaar je op een laagdrempelige manier hoe dansante therapie zorgt voor meer lichaamsbewustzijn. Deze therapie bevordert de communicatie en doorstroming tussen de verschillende systemen in het lichaam waar die verstoord was en daarmee draagt het bij aan het herstelvermogen bij Burn-out.  

‘Al je gevoelens, al je herinneringen liggen opgeslagen in je lichaam.’  - Marion Rosen 
  
Runningtherapie
Door Simon van Woerkom
 
Simon van Woerkom is fysiotherapeut en praktijkhouder, daarnaast verzorgd hij de cursus runningtherapie sinds 2003. Samen met psychiater Bram Bakker leidt hij zorgprofesionals op tot runningtherapeut (zie www.runningtherapie.nl).

Runningtherapie is het therapeutisch gebruik maken van langzaam hardlopen met als doel het verminderen of voorkomen van vermoeidheidsklachten bij burn-out. Het overtrainingssyndroom is de burn-out van de sportende mens. Welke doelen moet je stellen bij behandeling of preventie van burn-out: een theoretische en praktische demonstratie.

Ga ik mee in de snel trein of kies ik voor de stoptrein?
Door Joelca Hilverda en Rienk Wiekamp
 
Zowel bij burn-out als bij chronische PTSS is er sprake van disbalans in het natuurlijke ritme van alles wat in het lichaam beweegt. Er is voortdurend een hoge mate van stress aanwezig waardoor het lichaam op volle toeren draait met alle gevolgen van dien. 
In deze praktische workshop gaan zij zich richten op het herstel bij burn-out en in welke fases dat dient te gebeuren. Zij nodigen jullie uit om zelf deel te nemen aan enkele oefenvormen die ze gebruiken in de praktijk bij burn-out klachten.

Joelca Hilverda is psychomotorisch therapeut, practitioner Somatic Experience en heeft een eigen praktijk voor lichaamsgerichte therapie. In haar dagelijkse werk concentreert zij zich op het uitbreiden van veerkracht, waardoor herstel in het lichaam kan plaatsvinden.

Rienk Wiekamp is werkzaam als psychomotorisch therapeut en Mindfulness trainer bij Gezond werk Noord-Nederland en GGZ Drenthe. Als therapeut en trainer, met een dosis gezond verstand en humor, probeer hij mensen met stress en burn-out inzicht te geeft in hun eigen doen en laten

  
Inhoudelijke informatie workshops zaterdag 21 april
 
Het mechanisme van burn-out op tijd herkennen!
Door Marc America
 
Burn-out is meer dan zomaar overspannen, meer dan het gevolg van een te grote work-load; het zegt ook iets over kwetsbaarheden die aangeraakt worden, over basic needs die niet vervuld werden. Wie ben je zelf, waar liggen je eigen valkuilen en allergieën. Moet ik de oplossing voor het probleem van disbalans zoeken op inhoudsniveau of op betrekkingsniveau? Hoe belangrijk is het herkennen en gebruiken van gelaagdheid in communicatie om burn-out te voorkomen of te herstellen?

Marc America is huisarts, opleider voor huisartsen, Scen-arts en schrijver van het boek ‘Allemaal mensen 2.0’. Hij verzorgt lezingen over menselijk gedrag, over communicatie en over euthanasie.
  
 
 
Mindfullness en compassie
Door Marlou Kleve
 
Marlou Kleve is gecertificeerd mindfulness- en zelfcompassietrainer. Ze is auteur van het boek ‘Hartvol’. In dit boek wordt beschreven wat het betekent om zelfkritiek en het gevoel van altijd perfect te moeten zijn los te laten, en in plaats daarvan je hart te openen voor vriendelijkheid, verbondenheid en levensgeluk.

Tijdens de workshop zal zij onderdelen behandelen uit haar (zelf)compassietraining voor mensen die met mensen werken. Hoe zorg je goed voor jezelf in het bijzijn van andermans lijden? 
 
 
 
 
 
“Onvoldoende verklaard, voldoende bedaard?”
Door Annechien Koch en Rien Bakker van Sprekend Lichaam
 
In deze praktische workshop geven ze je handvatten over hoe je bij jezelf blijft in het contact met deze boeiende maar soms lastige doelgroep van patiënten. Ze gaan graag samen met jou op zoek naar je eigen gebruiksaanwijzing. Verwacht een interactief programma met video’s, rollenspelen, eigen inbreng van casuïstiek en ervaar aan den lijve wat je nodig hebt om overeind te blijven.

Annechien Koch (PSF) en Rien Bakker (psychotherapeut), samen werkzaam onder de naam ‘Sprekend Lichaam’, hebben gedurende een aantal jaren intensief samengewerkt in de behandeling van ernstige SOLK en burn-out. Centrale vraag van hun workshop is: hoe blijf je als therapeut gezond in het werken met deze doelgroep? Wat is er voelbaar in de (lijfelijke) overdracht? En hoe blijf je uit je valkuilen?
 
Schematherapie
Door Hélène Bögels
 
Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken en jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen maakt ze duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je die kunt veranderen.

Hélène Bögels is klinisch psycholoog/psychotherapeut, sinds 2001 werkzaam bij de Reinier van Arkel en vrijgevestigd bij Psychotherapie Den Bosch. Zij is supervisor van de Vereniging voor Schematherapie en van de International Society of Schematherapy.
 
 
 
Schrijf je nu in!
Algemene informatie Verdiepingsdagen 2018
 
 • Vrijdag 20 april en zaterdag 21 april
 • Holthurnsche Hof
  Zevenheuvelenweg 48
  6571 CK Berg en Dal   
  T: 024 684 1744
 • Accreditatie
  Accreditatie voor de verdiepingsdagen is aangevraagd. 
 • Uitleg Workshops
  U heeft de mogelijkheid te kiezen uit 2 workshops op de eerste dag. Hierbij kunt u uw voorkeur aangeven. Wij proberen zoveel mogelijk iedereen in de eerste voorkeur te plannen. Het kan echter voorkomen dat de workshop van uw eerste keuze vol zit, waardoor wij u in een andere workshop zullen plaatsen. U krijgt hierover vooraf bericht. Voor de workshops wordt vooraf lees- of kijkmateriaal geleverd waarvan verwacht wordt dat u deze gelezen of gezien hebt bij aanvang van de workshop. Hierdoor kunnen we een gelijk instapniveau garanderen en kan er tijdens de workshops de diepte in gegaan worden. Niet voor niets zijn het Verdiepingsdagen!
 • Inschrijftarieven
  (incl. programmaboek, koffie/thee pauzes, lunches, diner en avondprogramma)

  Zonder overnachting
  Early bird voor NFP-leden € 350, na 1-2-18 € 375
  Early bird voor niet-leden € 400,  na 1-2-18 € 425

  Met overnachting (op 2 persoonskamer)
  Early bird voor NFP-leden € 400, na 1-2-18 € 425
  Early bird voor niet-leden € 450,  na 1-2-18 € 475
 • Let op:
  De prijzen inclusief overnachting zijn op basis van een kamerbezetting van 2 personen. Voor een overnachting op basis van 1 persoon, brengen wij een toeslag van EUR 50 in rekening.
   
 • Hotelaccommodatie
  Er is beperkte mogelijkheid om in de Holthurnsche Hof te overnachten. Tijdens uw online registratie kunt u een hotelkamer reserveren.
 • Betaling
  Op factuurbasis na afloop van de Verdiepingsdagen of via iDEAL.
  Let er op dat je de bestelling afrondt en je winkelwagen bevestigt. Indien u een voorlopige bevestiging heeft ontvangen, weet u zeker dat de inschrijving in goede orde is ontvangen.
Schrijf je nu in
Contact en reactie
 
NFP- Nieuwsbrief is een uitgave van de NFP, de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek. De bedoeling van deze berichtgeving is u op een directe en snelle manier van informatie te voorzien over actuele zaken binnen de NFP of zaken waarbij de NFP betrokken is. Het laatste nieuws vindt u overigens altijd op onze site: www.psychosomatischefysiotherapie.nl!
© NFP - Alle auteursrechten voorbehouden.
Reactie: NFP@kngf.nlcommunicatie@kngf-nfp.nl
Gegevens wijzigen? Veranderingen in uw persoonlijke situatie, zoals een nieuw e-mailadres, kunt u zelf wijzigen na te zijn ingelogd op MijnKNGF.nl.
 
 
 
Afmelden Disclaimer  |  Copyright KNGF